hírek - Zöld praktikák: Zelenák-Kazinczy család a TV-ben

Zöld praktikák: Zelenák-Kazinczy család a TV-ben

A környezettudatos életmód előnyeit számtalanszor hallhattuk már, és azt is mindenki tudja, hogy passzívházakban kellene élnünk a természetvédelem érdekében. Az elvek gyakorlati megvalósításáról, a zöld építkezési és lakberendezési elvekről azonban keveset tudtunk - eddig.
 
 
 
 
 
 
Az energiatudatos ház kialakításához számtalan dologra kell figyelnünk. Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő c. adásának egyik vendége, Kazinczy Gyöngyvér okleveles építészmérnök elmondása alapján fontos szempont az épületek déli tájolása, a nyílászárók használatának minimalizálása és a természetes építőanyagok használata. Továbbá az is lényeges szempont, hogy merre néznek a ház ablakai, hogyan rendezzük és tájoljuk a szobákat. Illetve fontos az épületek minél egyszerűbb formája.
 
 
 
Azonban azoknak sem kell aggódniuk, akik most nem tudnak építkezésbe fogni, zöld háztartást ugyanis bárki vezethet. A fertőtlenítéshez, tisztításhoz használhatunk citromsavat, szódabikarbónát és a mosóport akár kiválthatjuk mosódió segítségével. A környezettudatos életvezetéshez nem kell feltétlenül átalakítani a szokásainkat, beszerezhetünk például víztakarékos csapbetéteket. A legmeghökkentőbb zöld "lakberendezési tárgy" azonban kétségtelenül a komposzt wc: ezzel nem csak a vízfogyasztást minimalizálhatjuk, de kertünk földjébe is tápanyagot viszünk.
 
A teljes műsor itt megtekinthető: http://videa.hu/videok/nagyvilag/zold-praktikak-NTPlkZuPjLN2v53X 
vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.