hírek - AURO - természetesen fest!

AURO - természetesen fest!

A növényi olajok, viaszok és gyanták a felületkezelés hagyományos alapanyagai. A modern vegyipar átmenetileg háttérbe szorította a természetes anyagokat, de ma az egészségesebb és természet közelibb életmód iránti vágy erősödésével egyre többen fedezik fel újra a természetes anyagok utánozhatatlan szépségét és szintetikus anyagokkal utolérhetetlen minőségét.

A braunschweigi AURO Pflanzenchemie AG a természetes festékek gyártásának úttörője. A céget alapító dr. Hermann Fischer a hetvenes évek kezdete óta elkötelezett az egészség- és környezetkárosító anyagoktól mentes termékek és a szelíd kémiai technológiák meghonosításáért. 1983-ban AURO márkanév alatt indított cége a világ legelismertebb és legkövetkezetesebb biofesték gyártója. Példáját számos cég követte, és tevékenységének jelentős szerepe van abban is, hogy a „konvencionális” festékek egészség- és környezetkímélőbbek lettek. Az AURO kizárólag természetes eredetű anyagokat és kíméletes technológiát használ festékei és ápolószerei előállításához. Száznál több készítményével a lakásban és ház körül előforduló bármilyen természetes felület védelme, nemesítése és ápolása megoldható.

Az AURO felületkezelő anyagai bármilyen nedvszívó természetes anyag - fa, parafa, fa alapú lemezek, linóleum, vályog, kő, agyag- és cementvakolatú falak - kezelésére alkalmasak. Lélegző, páraáteresztő, portaszító felületük kiváló épületbiológiai tulajdonságai révén az egészséges és természetes otthon megteremtésének fontos kelléke.

Az AURO olajok, viaszok, lazúrok, festékek könnyen használhatók, természetes patinával öregszenek, egyszerűen ápolhatók, javíthatók és felújíthatók. Mivel semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaznak, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. Gyerekbútorok, fa játékok kezelésére is ideálisak. Rendkívül kiadósak, ezért ugyanannyak a felületnek a kezeléséhez sokkal kisebb mennyiség szükséges belőlük, mint más festékekből. Egyszerűen, veszteségmentesen használhatók, és akár otthon, saját kivitelezésben is professzionális felületeket készíthetünk velük.

Forrás: auro.hu

Öko-Építőanyag Webshop

vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.