hírek - A használók jólléte legyen a legfontosabb szempont

A használók jólléte legyen a legfontosabb szempont

A WorldGBC új kampányának célja, hogy az épületek használóikat egészségesebb és boldogabb életvitelhez segítsék.

A világszervezet által 2015. június 25-én elindított kampány célkitűzései közé tartozik annak tudatosítása, hogyan hatnak az épületek használóik egészségére és közérzetére, illetve az, hogy bátorítsa az épületek tervezőit, létrehozóit, építtetőit, tulajdonosait, bérlőit és üzemeltetőit a létesítmények emberközpontúbbá tételére.

A kampány alapját azok a kutatások adják, amelyek szerint az irodák kialakítása közvetlen hatással van használóik egészségére és közérzetére. Középpontjában azonban többféle épülettípus áll, például kereskedelmi létesítmények, irodák és lakóépületek.

A kampány azonban túlmutat a tervezés és annak következményei közötti egyszerű összefüggések feltárásán: azáltal, hogy rámutat: az, hogy a létesítmények a lehető legnagyobb mértékben tekintettel vannak használóik egészségére és közérzetére, win-win szituáció üzleti és fenntarthatósági szempontból egyaránt. A Better Places for People kampány ezáltal reális, megvalósítható cselekvési terv, amely előmozdítja a zöldebb és egyben egészségesebb épületek létrejöttét.

További naprakész információk a kampány honlapján, a betterplacesforpeople.org honlapon.

Forrás:hugbc.chu

vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.